Uzun yıllar okulumuza büyük emekler vermiş olan değerli müdür yardımcımız Rabia ALPTEKİN'i sevgi ve saygıyla emeklilik yaşamına uğurladık.

24 Kasım Öğretmenler Günü'nü okulumuzda kutladık.

Yeni müdürümüz Ferda ÖNENGÜT YAPAR okulumuzda görevine başlamıştır.

Uzun yıllar okulumuza büyük emekler vermiş olan değerli müdürümüz M.İhsan ZEREN'i sevgi ve saygıyla emeklilik yaşamına uğurladık.

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK’ü sevgi, saygı ve özlemle andık. Aydınlık yolunda yürümeye devam edeceğiz.

Okulumuz, Sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereği İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü denetim elemanlarınca yapılan denetimde, temizlik ve hijyen kurallarına uygun bulunduğundan "BEYAZ BAYRAK" almaya hak kazanmıştır.

Beyoğlu'nda Spor Mevsimi kapsamında yapılan basketbol müsabakalarında okulumuzun
Yıldız Erkek Basketbol ve
Küçük Erkek Basketbol takımlarımız ilçe birincisi,
Küçük Kız Basketbol takımımız ilçe üçüncüsü olmuştur.

YEDİNCİ BİLİM ŞENLİĞİ

Ünlü bilim adamı Einstein "Hayal bilimden daha önemlidir, çünkü bilim sınırlıdır" diyor. Einstein'ın bu görüşünden yola çıkan öğrencilerimiz merak ettiklerini, ilgilerini, hayallerini heyecan ve coşkuyla bizlere sundular. Onlar bizlere projeleri ile farklı potansiyelleri, algıları, hayalleri, yetenekleri ve ilgileri olduğunu gösterdiler. Bu çok mütevazı; fakat anlamı bizim için büyük günde bizlerden desteğini esirgemeyen Şişli Belediye Başkanı Sayın Hayri İNÖNÜ'ye, Beyoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Cemil SARICI'ya, Sayın Rabia GÜRELİ'ye, Ülker Grubu'na, Eyüp Halk Eğitim Merkezi makyöz öğretmenleri ve kursiyerlerine teşekkür ediyoruz...

YILDIZ ERKEK BASKETBOL TAKIMIMIZ ŞAMPİYON OLDU

Beyoğlu'nda gerçekleştirilen Spor Mevsimi Yıldız Erkek Basketbol Turnuvası'nda okulumuz Beyoğlu İlçe Birincisi olmuştur.

SARP DANDİK YÜZME YARIŞLARINDA BİRİNCİ

Kocaeli'nde yapılan Okullararası Yüzme Yarışları'nda küçükler kategorisi grup yarışmalarında öğrencimiz Sarp Dandik 200m serbest branşında grup birincisi olarak Türkiye Okullararası Yüzme Şampiyonası'na katılmaya hak kazanmıştır.
Kendisini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

ALPARSLAN TAŞKIN "LALE YAZIP ÇİZİYORUZ" YARIŞMASINDA BİRİNCİ

İstanbul Lale Vakfı tarafından Beyoğlu genelindeki ilk ve ortaokul öğrencilerine yönelik "Laleyi Yazıp Çiziyoruz" konulu "Şiir, Resim, Kompozisyon ve Düzyazı" yarışmalarında Resim alanında birinci olmuştur.

GALATASARAY İLK-ORTAOKULU ÇANAKKALE'DE

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı coşkuyla kutladık.

Bilfen Okulları Satranç Turnuvası

Bilfen Okulları Avrupa Kıtası Okullararası Satranç Turnuvası'nda öğrencimiz Yağmur Güldal Okuducu 3. olarak madalya almıştır.

Voleybol Minik Kız Karşılaşmaları

Beyoğlu İlçesi Voleybol Minik Kız Karşılaşmalarında Okulumuz Voleybol Minik Kız Takımı Cemal Artüz Ortaokulu ile yaptığı ilk karşılaşmasını kazanmıştır.

18 Mart Çanakkale Şehitlerimizi Andık

Bu zafer, tarih boyunca tutsaklığı kabul etmemiş bir ulusun; yeni bir devlet kurmasına kadar uzanan dirilişin başlangıcı, aynı zamanda azim ve kahramanlığın tarihte yerini almış şerefli bir anısıdır.
Güneşlerin battığı, yüz binlerce vatan evladının birer birer toprağa düştüğü Çanakkale. Yedi düvele “Çanakkale Geçilmez!” dedirten bir büyük destan. Kanla, acıyla, yiğitlikle yazılmış. Yazılıp yüreklerimizin ta içine işlemiş, acımız türkü olmuş bir destan.
“Onlar mukaddes vatan toprakları için canlarını seve seve vermişler, Çanakkale Savaşları’nın kaderini değiştirmişlerdir. Burada geçen her saniye, kullanılan her an, ölen her nefer, Türk vatan ve milletinin mukadderatını çizmiştir.”
Çanakkale Zaferi, vatanın bütünlüğü ve milletin bağımsızlığı söz konusu olduğunda, Türk Milleti’nin engelleri aşabileceğinin en güzel örneğidir. Türk Milleti bu zaferle arka arkaya gelen acı olayların tesiriyle kaybettiği özgüvenini yeniden kazanmıştır.
“Türk Milleti, yüzyıllardan beri hür ve müstakil yaşamış ve istiklali yaşamak için şart saymış bir kavmin kahraman evlatlarından ibarettir.
Bu millet istiklalsiz yaşamamıştır, yaşayamaz ve yaşamayacaktır.”
Tarihin en önemli savaşlarından birisini Çanakkale’de yaşayan Türk Milleti, yüz binlerce şehit vermesine karşın, bir karış toprağını bile düşmana teslim etmemiştir. Vatan toprağının kutsiyetini bilen ve bu uğurda ölüme kol kola giden askerlerimiz ile ne kadar övünsek azdır. Türk’ün büyük zafer destanın yazan Büyük Asker, Büyük Devlet Adamı Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizin manevi huzurunda saygıyla eğiliyoruz.

Pi (π) Günü

Her yıl 14 Mart’ta matematik tutkunları tarafından farklı etkinlikler düzenlenerek kutlanan Pi Günü, okulumuzda da 6-A ve 6-B sınıfı öğrencileri tarafından çoşkulu bir şekilde kutlandı. Ayrıca, Einstein’ın doğum gününün 14 Mart’a denk gelmesi de yapılan kutlama etkinliklerini daha değerli kıldı. Pi sayısının virgülden sonraki kısmı yeterince uzunlukta yazıldığında, her rakam dizisini pi içinde bulabilirsiniz. Yani doğum gününüzü, telefon numaralarınızı, ya da rastgele yazacağınız her hangi bir sayı pi’nin bir yerlerinde vardır. Daha da ileri gidelim. Harflerle sayıları birbirine dönüştüren bir kod üretildiğinde kuramsal olarak her hangi kişinin veya kurumun adını, bir sözü, cümleyi, hatta bir kitabı pi içinde bulabilirsiniz.

İstiklal Marşı'nın Kabulünün 94. Yıldönümünü Kutladık

İstiklal Marşı'nın kabulünün 94. yıldönmümünü öğrencilerimizin hazırlamış olduğu programla kutladık.
12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü konulu yazıyı ve öğrencimiz Ece Karayazı'nın törendeki konuşmasını görmek için tıklayınız.

Okullararası Yüzme Yarışmaları

Okullar arası yüzme yarışmalarında öğrencilerimiz İdil BERK 50m sırtüstü branşında serisinde birinci, 200m serbest branşında serisinde üçüncü, Sarp DANDİK 200m serbest branşında birinci, 100m kelebek branşında ikinci olmuştur.

Türkiye Okçuluk Yarışması

5-8 Mart Türkiye Okçuluk Federasyonu'nun düzenlediği yarışmada öğrencimiz Zeki Mert İNCEOĞLU Türkiye birincisi olmuştur.

Yeşilay Haftası

4.Sınıf öğrencilerimiz hazırladıkları programla Yeşilay Haftası'nı kutladılar...

Satranç Turnuvası

23-27 Şubat 2015 tarihleri arasında Bahçelievler Engelliler Kapalı Spor Salonu'nda yapılan Satranç Turnuvası'nda Küçükler kategorisinde öğrencilerimiz Burak Tertipli 7 maçta 4,5 puan alarak 196 sporcu arasında 28., 307 sporcunun yarıştığı Minikler kategorisinde ise 7 maçta 5 puan alan Fırat Altun 22., 7 maçta 4 puan alan Batuhan Türk 68. oldu.

İstanbul İl Yüzme Yarışlarında Sarp Dandik Birinci Oldu

21-22 Şubat 2015 tarihleri arasında Yakacık Yüzme Havuzunda yapılan İstanbul İl Yüzme Yarışlarında okulumuz 6-A sınıfı öğrencisi Sarp Dandik
100m Kelebek
200m Serbest
400m Serbest yarışlarında İstanbul birincisi oldu.