Rehberlik Servisi

Aylık rehberlik seminerlerimiz ilkokul ve ortaokul seviyelerinde devam ediyor.

Gelişim alanları, Anne baba tutumlari konularını ilkokul velilerimizle,
Erinlik- Ergenlik gelişim özellikleri ,salgın döneminde iletişim konularını ortaokul velilerimizle ile işledik,
'Başarıdan ne anlıyoruz ' konusunu 4.sınıf velilerimizle gerçekleştirdik.

Bu pazar sokağa çıkma yasağını seminerlerimizle değerlendiriyoruz.
İlkokul velilerimizle 20 aralik saat 18.00 da görüşmek üzere.



Ülkemizde 12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanan Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası' nda 7/A sınıfı öğrencilerimiz haftasonu karantinalarını sınıf öğretmenleri Sevdican ELİTEZ' le birlikte sağlıklı aperatif yaparak geçirdiler. Hurmalı enerji toplarını hazırlarken malzemelerin beste üçünü kullanarak rasyonel sayılarla işlemlere de çalışmış oldular.

Galatasaray ilkokulu olarak Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK'ü, 82.ölüm yıldönümünde ona olan büyük özlem ve sevgimizle andık.

Galatasaray ilkokulu olarak Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK'ü, 82.ölüm yıldönümünde ona olan büyük özlem ve sevgimizle andık. Açtığı yolda aydınlık geleceğe yürümeye devam edeceğiz...

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, vatanı ve milleti adına yaptığı büyük işler için şükranla anıyor, manevi huzurunda saygıyla eğiliyoruz.

Sevgili Atamız,

Kurmuş olduğun demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti' ni ebediyete kadar yaşatacağımızı, ilke ve devrimlerinin yılmaz koruyucuları olacağımızı bir kez ifade eder, ülkemizi hak ettiği çağdaş seviyeye getireceğimize Galatasaray Ortaokulu olarak manevi huzurunda söz veririz.

Okulumuz 7/A sınıfı 101 numaralı öğrencisi Ahmet Deniz TOPÇU’nun ölümünün 82. yıldönümünde ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e mesajı:

Sevgili Atam,

Ben senin ülkemizi emanet ettiğin sayısız çocuk ve gençlerden biriyim. Aslında bu senin huzuruna ilk gelişim değil. Ama bu sefer ki gelişim öncekine kıyasla çok daha anlamlı çünkü bu sefer seni ziyaret etmenin önemini çok daha iyi anlıyorum, şu an senin vatanımız için yaptıklarını çok daha fazla farkındayım.

Sen olmasaydın belki de Türk kadını bir doktor öğretmen bir polis olamazdı. Onlara verdiğin hakların önemini daha iyi fark ediyorum. Belki de ülkemizde çocuklar özgür doğmazdı. Bana aileme özgürce yasayabileceğimiz bir ülke bıraktığın için borcumuza asla ödeyemeyiz. 

Sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum emanetin bizde gözün arkada kalmasın ATAM.

Ahmet Deniz Topcu

29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.

Galatasaray İlkokulu olarak Cumhuriyetimizin 97. Yılını kutluyor ve Aziz Atamızı saygıyla anıyoruz.

Okul Rehberlik Öğretmenimiz Filiz SAKAOĞLU'nun 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI Konuşması

Kıymetli müdürüm, müdür yardımcılarım, sevgili öğretmen arkadaşlarım, değerli anne babalar, canım çocuklar. Cumhuriyetimizin 97.yılında çok özel bir dünya zamanında görünmez bir ağda ekranlar üzerinde bir aradayız. Konuşmamda salgın zamanının bizi üzen,uzak koşullarına değinmeden geçemeyeceğim.Bugün bizi çocuklarımızın sarılmasına kokusuna hasret bırakan bu zamanın bir an önce geçmesini diliyorum. Yazının devamını okumak için tıklayınız.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyoruz. Cumhuriyetimizin 97. Yılı kutlu olsun.

7/A ŞİİRLERİ

Uzaktan eğitim, canlı Türkçe derslerinde şiir yazmamıza engel değil! 7-A sınıfı olarak canlı dersimizde, öğretmenimiz Zeynep YÜRÜKER'in verdiği konuyla ilgili yazdığımız şiirleri sizlerle paylaşmak istedik.

WWF-TÜRKİYE DOĞA ÖNCÜLERİ Projesi Kapsamında "Doğaya Su ve Nefes Olalım" sloganı ile Türkiye'de etki yaratan ilk 15 proje arasına girdik.

2019-2020 eğitim öğretim yılında Fen bilimleri öğretmenimiz Meral VARDAR ve öğrencileri Irmak ÜZÜM, Azra TEZEL, Arhan Bora EGEMEN, Fırat ALTUN, Ada KAYALI, Andaç ÖZBAŞ, Mehmet Tuna ÖZDEMİR ve Taha KAÇMAZ WWF-TÜRKİYE DOĞA ÖNCÜLERİ kapsamında yaptıkları "Doğaya Su ve Nefes Olalım" projesi ile Türkiyede etki yaratan ilk 15 proje arasına girmiştir.

2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Galatasaray İlkokulu-Ortaokulu Okul Aile Birliği Olağan Kurulu

Milli Eğitim Bakanlığı Okul Aile Birliği Yönetmeliğinin 9.Maddesi doğrultusunda 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Galatasaray İlkokulu-Ortaokulu Okul Birliği Yönetim Kurulu Seçimi 23/10/2020 Cuma günü saat 14:00 'de Galatasaray İlkokulu Şişli binamızda bulunan Çok Amaçlı Salonumuzda yapılacaktır. Katılımınızı bekliyoruz.

Pandemiyle Mücadele Kapsamında Tüm Tedbirlerimizi Aldık.

Galatasaray Ortaokulu olarak pandemiyle mücadele kapsamında tüm tedbirleri hızlıca alarak okulumuzu 2020-2021 Eğitim Öğretim yılı için daha sağlıklı bir ortam haline getirdik. Öğretmen ve öğrencilerimiz için bilgilendirme panoları hazırladık. Sosyal mesafe kurallarına ve el hijjenine uyulması için gerekli bilgilendirme ve ekipmanları sağladık.

Galatasaray İlkokulu olarak 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılını
1. Sınıf Öğrencilerimizle Açtık.

Öğrencilerimize kavuşmanın sevinci, mutluluğu yanında güvenli bir ortamda eğitim verecek olmanın haklı gururunu yaşadık. Yeni öğrencilerimize bu yolculuğun ilk adımında ve daha sonrası için başarılı, sağlıklı, huzurlu bir eğitim hayatı diliyoruz.

Okulumuz 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı ''Okulum Temiz'' Projesi kapsamında tüm hazırlıklarını tamamladı.

Tüm çalışanlarımıza ''Pandemi Döneminde Alınması Gereken Önlemler'' konulu seminerler verildi. İzolasyon odamız hazırlandı. Okulun bir çok noktasına ayaklı ve sabit dezenfektanlar yerleştirildi. Gün içerisinde düzenli olarak okulun tüm alanları dezenfekte edilmektedir.1.sınıf öğrencilerimizi güvenli ve temiz bir okul ile karşılamaya hazırız.

Sayın Suna Kıraç'ı Kaybettik.

Cumhuriyetimizin değerleriyle yetişmiş, gerek iş dünyasına, gerekse eğitime ve sanata yaptığı katkılarla hepimize örnek olmuş Sayın Suna Kıraç'ı kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz.

Değerli büyüğümüz İnan Kıraç başta olmak üzere Kıraç ve Koç ailelerine başsağlığı dileriz.

2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Galatasaray Ortaokulu
Dereceye Giren Öğrencilerimiz:

Öğrencilerimizden Irmak Üzüm 8A 1., Melike Erim 8B 2., Elif Akın 8A 3. olmuştur.

Öğrencilerimizi tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

eTwinning Projelerimize devam ediyoruz ..

Galatasaray Ortaokulu 5/A ve 5/B sınıfı öğrencileri '' Use Your Mind! (Aklını Kullan!)'' eTwinning projesi kapsamında akıl oyunlarıyla tanışarak matematiksel düşünme becerisi, mantık yürütme becerisi, problem çözme becerisi, kaliteli vakit geçirme becerisi vb hedefleri kazandılar. Pandemi sürecinde de devam eden proje çalışmalarında öğrenciler kendi hazırladıkları kutu oyunlarını oynayarak hem eğlendi hem zekalarını geliştirdi.

Monako Prensi Albert Alexandre Louis Pierre Grimaldi tarafından düzenlenen, Üçüncü Uluslararası Frankofoni Şiir Yarışması’na katıldık.

Galatasaray Ortaokulu’nda okuyan 8A sınıfı öğrencilerimizden Irmak ÜZÜM, Defne SUYABATMAZ, Elif AKIN, Derin KAYHAN, Kuzey ALBAYRAK, Eda DERYAN, Aysın Zeynep AYSEL, Nehir ERBEY, Ali ÖZDİL, Öykü ATALAY ve Ramadan Altay AYERTEN fransızca öğretmenimiz M. CHARTİER önderliğinde Monako Prensi Albert Alexandre Louis Pierre Grimaldi tarafından düzenlenen, Üçüncü Uluslararası Frankofoni Şiir Yarışması’na katılmış ve hazırladıkları video ile ülkemizi temsil etmişlerdir. Yarışmanın konusu «DAHA IYI VE DOĞRU BIR DÜNYA IÇIN KIZ ERKEK EŞITLIĞI» dir. Öğrencilerimiz yarışma kapsamında öncelikle kız ve erkekler arasındaki eşitlik ve özgürlükler üzerine « Un Monde où Nous Sommes Tous Heureux» adında yedi kıtalık bir şiir yazmış ardından da yazdıkları bu şiir üzerine bir video hazırlamışlardır. Öğrencilerimiz, hazırladıkları video kapsamında yazdıkları şiiri seslendirmişlerdir. Hazırlanan videonun başlangıç bölümü genel olarak Türkiye ile ilgili olup ülkemizi yabancı bir ülkede tanıtma amacı ile hazırlanmıştır. Bu bölüm ünlü fotoğrafçı Ara GÜLER’in fotoğrafları ve ilklere öncülük etmiş Türk Kadınlarımızın resimleriyle taçlandırılmıştır. Yarışmanın sonucundan bağımsız olarak, öğrencilerimizle gurur duymakta ve hazırladıkları videoyu sizlerle paylaşmaktayız.

Nos élèves qui étudient en 8A au Collège du Galatasaray, Irmak ÜZÜM, Defne SUYABATMAZ, Elif AKIN, Derin KAYHAN, Kuzey ALBAYRAK, Eda DERYAN, Aysın Zeynep AYSEL, Nehir ERBEY, Ali ÖZDİL, Öykü ATALAY et Ramadan Altay AYERTEN, ont participé à la 3ème Édition Du Concours International D’écriture Numérique Francophone, organisé par L’association Aux Cœurs Des Mots par la Principauté De Monaco, sous la direction de notre professeur de français, M. CHARTİER et représenté notre pays avec la vidéo qu’ils ont préparée. Le thème du concours était « L’EGALITE ENTRE LES FILLES ET LES GARÇONS POUR UN MONDE MEILLEUR ET JUSTE ». Dans le cadre du concours, nos élèves ont écrit un poème de sept strophes, « Un Monde où Nous Sommes Tous Heureux » sur l'égalité entre filles et garçons, puis ils ont préparé une vidéo sur ce poème. Nos élèves ont interprété le poème qu'ils ont écrit dans la vidéo qu'ils ont préparée. Quel que soit le résultat du concours, nous sommes fiers de nos étudiants et partageons avec vous la vidéo qu'ils ont préparée.
#Galatasaray Ortaokulu

5.Sınıf Öğrencilerimizden "Mustafam Şarkısı" ..

19 Mayıs, Türk Milleti'nin bağımsızlık ve özgürlük umutlarının inanca dönüştüğü, kurtuluş ateşinin yakıldığı gündür. Bu kutlu günü biz gençlere armağan eden Atamıza minnettarız.
#Galatasaray Ortaokulu, #19MAYIS

19 Mayıs Atatürk'ü Anma,
Gençlik ve Spor Bayramımız Kutlu Olsun.

Galatasaray Ortaokulu öğrencilerinin okulumuz Müzik öğretmeni Derya Şahözkan yönetiminde uzaktan eğitim sürecinde hazırlamış olduğu 19 mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlama tören programı.
#Galatasaray Ortaokulu, #19MAYIS

"Gençliğin Ata'ya Cevabı"

Ata’mızın Samsun’a çıkışının 101.yılında, Türk gençleri olarak O’nun izinden ayrılmayacağımıza namus ve şeref sözü veriyoruz.
#Galatasaray Ortaokulu, #Galatasaray İlkokulu

5/A sınıfı öğrencilerimizden Nehir TUFAN’ın okuduğu “101 Senedir Bizimle” isimli şiir.

Öğrencimiz bu kutlu günde 101 Senedir Bizimle isimli şiirini seslendirdi.

5/A sınıfı öğrencilerimizden Ecrin TURAN’ın okuduğu “19 Mayıs” isimli şiir.

Öğrencimiz bu kutlu günde 19 Mayıs isimli şiirini seslendirdi.

Galatasaray Ortaokulu Öğrencilerinin #Evdekal Mesajı.

Evde kal! Sağlıklı kal!

Galatasaray Ortaokulu Öğrencilerinin #Evdekal Mesajı.

Evde kal! Sağlıklı kal!

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın
100 Yılı Kutlu Olsun.

Galatasaray İlkokulu sunar.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın
100 Yılı Kutlu Olsun.

Galatasaray Ortaokulu sunar.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız Kutlu Olsun.
(2B Sınıfı)

2/B sınıfımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 100. Yılını hazırladıkları çalışma ile bizlere sundular. Egemenliğin demokrasinin önemini güzel yürekleriyle anlatmış öğrencilerimiz.Basta Sınıf Öğretmenimiz Ülkü YILMAZ'ı ve öğrencilerimizi yürekten tebrik ediyoruz.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız Kutlu Olsun.
(1B Sınıfı)

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve meclisimizin açılışının 100. yılı sebebiyle Okulumuz 1/B sınıfı öğrencilerimiz yüreklerindeki 23 Nisan coşkusunu tüm güzelliğiyle yansıtmışlar .Öğretmenimiz Ayşe NALBANT YEKSAN ve öğrencilerimizi yürekten tebrik ediyoruz.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız Kutlu Olsun.
(2A Sınıfı)

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızın 100. Yılını evde kaldığımız bugünlerde de coşkuyla kutlamaya devam ediyoruz. 2/A öğrencilerimizin coşkularını, heyecanlarını, umutlarını, dileklerini bütün güzellikleriyle dile getirdikleri videomuzu sunuyoruz. Bu anlamlı ve güzel çalışmada emeği geçen başta Sınıf Öğretmenimiz Ali Haydar ÖZGÜR'ü, Fransızca Öğretmenimiz Severine VİNCENT'i ve öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız Kutlu Olsun.
(3B Sınıfı)

Türkiye Büyük Millet Meclisimizin kuruluşunun 100. Yılında 3/B sınıfı bu günün anlamını, yürekleriyle hazırladıkları bir video ile anlattılar. Bu büyük bayramı, geleceğin büyükleri değerli çocuklarımıza armagan eden ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ü saygıyla anıyor, bayramımızı evde kaldığımız bu dönemde de tüm sevgimizle, umudumuzla kutlamaya devam ediyoruz. Bu güzel çalışmaları için 3/B Sınıf Öğretmeni Zeynep Perihan KILIÇ ve öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız Kutlu Olsun.
(3A Sınıfı)

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızın 100. Yılında evde kalmak, kutlamaların önünde engel olmamaktadır. Galatasaray İlkokulu 3/A sınıfımız öğrencileri, yüreklerinin güzelliğiyle, coşkuyla kutladılar bayramlarını. Emeği geçen başta Sınıf Öğretmenleri Şükran ÜCE'yi ve öğrencilerimizi bu güzel çalışmaları için tebrik ediyoruz.

Earth Day

Eart day is celebrated on 22nd April each year. The purpose of this day is to draw attention to the environmental threats and celebrate life and the beauty of our world. This issue, which emerged with the idea of organizing a special day to attract attention on the importance of life on Earth, was discussed at the UNESCO World Conferenece by American activist John McConnell. It has been celebrated since 1970. It is a crucial day to celebrate for it reminds us that we are a part of nature and can only survive if we only move in harmony and connect with nature.

Dünya Günü

Dünya Günü her yıl 22 Nisan’da kutlanıyor. 22 Nisan'ın Dünya Günü olarak kutlanmasının fikir babası, Amerikalı barış aktivist John McConnell. John McConnell bu fikri ilk olarak 1969 yılında ABD'nin San Fransisco kentinde düzenlenen Ulusal UNESCO Dünya Konferansı'nda ortaya attı. McConnell'ın amacı, yaşamı ve dünyanın güzelliğini kutlayarak gezegenin karşı karşıya kaldığı çevresel tehditlere dikkat çekmekti. 1970’den bu yana her yıl kutlanmaktadır. Doğanın bir parçası olduğumuzu ve ancak onunla uyum içinde yaşarsak, bağ kurarsak varolabileceğimizi hatırlatması açısından önemli bir gündür.

İstiklal Marşımızın Kabülünün 99. Yıl Dönümü Sınıflarımızda Kutladık.

Karbonmonoksit Zehirlenmesi ve Alınması Gereken Önlemler

Ülkemizde bilgisizlik, yanlış kullanım ve ihmal yüzünden soba, şofben, baca zehirlenmeleri hemen her yıl kış aylarında özellikle alçak basınçlı havalarda tehlikeli boyutlara ulaşmaktadır. Güneybatıdan esen bir rüzgâr olan “lodos” nedeniyle her yıl onlarca kişi özellikle sobadan olmak üzere sızan karbon monoksit gazı ile zehirlenmektedir.

Karbon monoksit renksiz, tatsız, kokusuz, yanıcı zehirli bir gazdır. Vücuda solunum yolu ile girer ve doğrudan kana geçerek oksijen alımını engeller zehirlenme ve ölüme neden olur. Havagazı, kömür vb. ısıtma amacıyla kullanılan her tür soba ve ocakta yanma sırasında oluşur. Devamını oku ..

Öğrencimiz Dener Lara Kalkavan "Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği"'ne Eğitimsel Destek Sağlamıştır.

6/A sınıfı 211 numaralı öğrencimiz Dener Lara Kalkavan Ahmet Ümit'in "Kitap Olmayan Ülke" eserini seslendirerek "Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği"'ne eğitimsel destek sağlamıştır.
Öğrencimizi tebrik ediyoruz.

Belgrad Ormanın’nda gerçekleştirilen Geyik Koşulları kategorisinde 2. olduk.

Okulumuz 5/A sınıfı öğrencisi Can YAZICI 08/03/2020 tarihinde Belgrad Ormanın’nda gerçekleştirilen Geyik Koşulları kategorisinde 2. Olmuştur.
Öğrencimizi tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

Simulations of Math eTwinning Proje Etkinliklerimiz

Ortağı olduğumuz Simulations of Math eTwinning Projesi etkinliklerimiz ile öğrencilerimiz hem eğleniyor hem öğreniyorlar

İSTANBUL - Beyoğlu Arnavutluk, Azerbaycan, Bulgaristan, Gürcistan, İtalya, Litvanya, Moldova, Polonya, Portekiz, Romanya, Türkiye olmak üzere 11 ülke ve toplamda 63 okulun ortak olduğu Simulations of Math eTwinning Projesi etkinliklerimiz sayesinde okulumuz Galatasaray Üniversitesi Galatasaray Ortaokulu 5. ve 6. sınıf öğrencilerimiz GeoGebra , mobil uygulamalar ve web2 araçlarını matematiği öğrenirken aktif olarak kullanıyor, karmaşık gelen soyut matematiksel kavramları somut hale getiren araçları tanıyor ve matematiği eğlenerek öğreniyorlar. (Tarih: 28-02-2020)
Detaylı bilgi için tıklayınız..

Beyoğlu İlçe Okul Sporları Turnuvası'nda Şampiyon Olduk.

20-21 Şubat tarihlerinde Beyoğlu İlçe Okul Sporları Turnuvası'nda; Galatasaray İlkokulu, Ortaokulu ve Lise takımları 5 farklı kategoriden 3'ünde hem takım olarak hem de bireysel olarak şampiyon olup çok güzel bir başarıya imza attı.

İlkokul A kategorisi: Birinci
Ortaokul A kategorisi: Birinci
Lise kategorisi: Birinci
İlkokul B kategorisi: Beşinci
Ortaokul B kategorisi: Dördüncü

Bireysel olarak da; İlkokul A kategorisinde; Ulaş Dulkadiroğlu 5.5/6 ile birinci, Yusuf Numan Keskin 5/6 ile üçüncü. Ortaokul A kategorisinde; Kuzey Tufan 6/6 ile birinci, Yağmur Güldal Okuducu 5/6 ile üçüncü. Lise kategorisinde ise Ömer Ata Gezici 6/6 birinci, Ahmet Doruk Koçer 5.5/6 ikinci olarak madalyalarını aldı.

Öğrencilerimiz tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz.

Uluslararası Pakistan Dostluk Tenis Turnuvası’na katıldık.

Okulumuz 6B sınıfı öğrencisi Rüya ŞAVAR 16-19 Şubat 2020 tarihleri arasında gerçekleşen Uluslararası Pakistan Dostluk Tenis Turnuvası’na katılım sağlamıştır. Kendisini tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Topkapı Müze Kiti Projesi kapsamında Topkapı Sarayı Müzesi"ne gezi düzenledik

Topkapı Müze Kiti Projesi kapsamında 13 Şubat 2020 tarihinde 5/A ve 7/B sınıfları ile Topkapı Sarayı Müzesi"ne gezi düzenledik

Arter Çağdaş Sanat Müzesi Gezisi

Okulumuz 5-B sınıfı öğrencileri, Arter Çağdaş Sanat Müzesine giderek sanat eserlerinin yapılış amaçları hakkında beyin fırtınası yaptı ve sanatçıların bakış açılarını anlamaya çalıştı.

Okulumuzda Arabuluculuk Seçimleri Tamamlandı.

Okulumuzda arkadaşları tarafindan Arabulucu seçilen Neva Kaya, Uygar Kayili, Mine Eylül Gökmenoglu ve Damla Saral aldiklari eğitimin sonunda rozetlerini Okul Müdürümüz Ferda Önengüt Yapar 'dan aldılar. Şiddetsiz bir okul olmaya bir adım daha yaklaştık diyor, arkadaslarımıza arabuluculuk görüşmelerinde başarılar diliyoruz.